2017. 10. 17
A Capsuland termékcsalád jellemzői

A CAPSULAND márkanevet viselő termékcsalád kifejlesztése és forgalomba hozatala egy fiatal keceli szakgyógyszerész nevéhez fűződik, aki az évek során szerzett egyetemi és gyógyszertári tapasztalataira alapozva hozta létre vállalkozását.
 
A termékfejlesztés során a cél olyan kapszulázott étrend-kiegészítők és speciális - gyógyászati célra szánt - tápszerek receptúrájának kidolgozása volt, melyeknél a magas szintű minőségpolitikának köszönhetően garantálható a termékek egyenletes minősége, valamint a termékbiztonság.
A termékcsalád gyártása Ausztriában, Salzburghoz közel, a festői szépségű Keleti-Alpokban zajlik. Az új gyártóüzem 2015 decemberében került átadásra, mely GMP minősítéssel, ISO 22000 szabvánnyal és HACCP-vel rendelkezik.


 
Mégis mi az oka annak, hogy az összes termék kapszulázva van?
Akkor előnyös kemény zselatin kapszulát alkalmazni egy készítmény fejlesztésekor, ha a hatóanyag érzékeny, például tablettázás során elbomlana. A kapszulázás védelmet biztosít a környezeti hatásokkal szemben is, mivel a kapszulatok véd a fénytől, a levegőtől és a nedvességtől, így megnő az eltarthatósági ideje. Kihasználható továbbá a kapszula kellemetlen ízeket elfedő és szagfedő tulajdonsága is, illetve kapszulázással érhető el a legkönnyebben, hogy a készítmények ne tartalmazzanak felesleges segédanyagokat. A hatóanyag(ok)on kívül éppen ezért csak mikrokristályos cellulóz került felhasználásra töltőanyagként, ha egyáltalán szükség volt rá. 

Fontos megemlíteni, hogy egy étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot, illetve nem gyógyszer! Recept nélkül kaphatóak ugyan a gyógyszertárakban, de javasoljuk, hogy használatuk előtt a beteg mindenképpen kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét!