LUTEIN FORTE 15 MG 60X
SPECIÁLIS - GYÓGYÁSZATI CÉLRA SZÁNT - TÁPSZER
A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga. A C-vitamin, az E-vitamin, valamint a réz antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához és részt vesz az A-vitamin normál anyagcseréjében.

Javallat: Időskori szembetegség (makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére.

Felhasználási javaslat: Felnőtteknek naponta 1 kapszulát reggel, étkezés elott bő folyadékkal egészben lenyelni.
 
Aktív összetevők 1 kapszula tartalmaz NRV % 100 gramm termékben
Lutein 15 mg - 3,1 g
Zeaxantin 1,8 mg - 377 mg
A-vitamin 333 µg 41,6 % 69,7 mg
C-vitamin 200 mg 250 % 42 g
E-vitamin 20 mg 166,7 % 4,2 g
Cink 10 mg 100 % 2,1 g
Réz 1 mg 100 % 209 mg
NRV % - napi beviteli referencia érték %-a felnőttek számára.

Fontos figyelmeztetés: A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. Nem használható egyedüli tápanyagforrásként. Gyermekektől elzárva tartandó. A készítmény bármely összetevőjével szembeni allergia, túlérzékenység esetén fogyasztása ellenjavallt! Ügyeljen rá, hogy ne nyelje le a szilikagél tasakot! Ne vegye ki a dobozból! A javasolt napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Csak a csomagoláson feltüntetett minőség megőrzési időn belül szabad felhasználni. A készítmény használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 
lutein_forte_15_mg_60x